酒の味に馴染んでいく。
日本酒ボンボン 6粒 東北3県のこだわりの日本酒 チョコレートボンボン ボンボンショコラ ...価格:1,575円(税込、送料別)若い時は全く酒類を口にしなかった。父は毎晩、晩酌をしていた。まじめ、無口、働き者の父が晩酌すると、、。しゃべり上戸になって、お気に入りの長女(私)にやたら話しかける。同じ事を何度も。その変身が気持ち悪かった。母は麹と米で甘酒を作った。時々、失敗して酢っぱくなった。成功も失敗も甘酒の匂いを嗅ぐのもいやになった。燗をした酒の匂いが嫌い。甘い味が嫌い。私が長女を妊娠した時、義母が中山寺で腹帯をいただいたついでに’こぼれ梅’を買ってきてくれた。初めてのお菓子、本格みりんの絞りかすであるこぼれ梅。その酒と同じ匂いにげっときた。義母のがっかりした顔が印象的だった。そんな私がお酒大好きになりました。数年前、札幌に家族旅行に行った時、ラーメン横町の一軒で、おやじがフリーザーに伏せて置き縁に氷が付いた小さなコップに、酒を注いで出した。好奇心で飲んでみたら、、おいしかった以来、少しずつ口にするようになった。海外で日本酒が売れているという。納得する大人になった私。My father used to drink a couple of glasses of alcoholic drinks like Sake and Shochuu every night after had done his work, when I was a girl.Also my mother liked to make Amasake which was made from rice and moldy by herself.I hated them not just the smell and taste but also my father's attitude when he got drunk.But these days I enjoy drinking Sake sometimes.The catalyst was that my family and I traveled in Hokkaido several years ago.When we visited a famous Ramen-Chinese noodles-diner in Sapporo, the master served me a glass of sake.He took the small glass from his freezer that a thin coat of ice formed on it and he poured Sake into it.I found it didn't smell bad and I liked it very much.Since then, I have been developing a taste for Sake.It goes well with Japanese cuisine like Sasimi and Susi.During winter, I prefer drinking a cup of hot sake to a glass of beer which makes me cooler.There are lots of small or big Sake breweries throughout Japan.These days, Japanese sake drinkers decrease, but overseas people, on the contrary, are developing for the taste.The popularity of Japanese cuisine in foreign countries boosts the Sake drinkers.And exports of Sake has increased to over 1200kl in a year.I never doubt it because I love it.酒粕クラッカー 第2弾料理名:クラッカー作者:Ashly5050■材料(2~5人分)酒粕 / 60グラム薄力粉 / 70グラムオリーブオイル / 大2塩 / 小1/2粗挽き黒胡椒 / 小1/2■レシピを考えた人のコメントなぜかチーズ味。黒胡椒もきかせて、ビールのつまみにいいです。酒粕は血圧を下げ、骨粗鬆症の予防になります。詳細を楽天レシピで見る━━━━━━━━━━━━━━━━━━…↓↓ ポイントが貯まるレシピ サイト ↓↓>>最短約 30 秒!▼無料▼会員登録<<━━━━━━━━━━━━━━━━━━…