|
テーマ:●食べた物の画像♪(84910)
カテゴリ:地球を歩くコツ
タンザニアの首都ドドマで、干した小魚を煮込んだ定食を食べました。 いつもは、揚げた魚(サマキ)の定食(ワリサマキ)を注文するのですが、今日は、小魚(ダガ―)定食(ピラウダガー)を注文しました。 主食は、ご飯(ワリ)の替りにキャラウエイシードが入った味付ご飯(ピラウ)にしました。 小魚は、味が濃い目で佃煮のような感じですが、トマトの味がします。 醤油の替りにトマトスープで煮込んだ佃煮と言えばいいでしょうか。 【Bon appétit !】 1 Dry pan fry the dried fish until it turns golden brown. 2 Rub between the palms of your hands to remove scales and sand. 3 Wash thoroughly. Boiling water may be used. Drain well. 4 Prepare a pan with Tomatoes, Onions, and Red Chili cut small. Cilantro and Garlic may be included, and Salt to taste. Add Oil and fry until soft. 5 Add Water, bring to a boil and add Dagaa. Simmer slowly until most of the water is gone. 6 Serve with Rice, Ugali, Potatoes, or mashed Bananas. (https://www.clovegarden.com/ingred/sf_dagaaz.html) お気に入りの記事を「いいね!」で応援しよう
[地球を歩くコツ] カテゴリの最新記事
|