Boston: museum and meals
Amy and I spent half day at the Museum of Fine Arts.(Slide show)Admission was $ 22 for adults, $ 20 for the over 18 years old students.However, MIT students get free admission, so Amy paid nothing!!The current exhibition was Degas.Mostly "nude" sketches have been exhibited.The museum is huge and the floor plan is a maze.We needed a good meal to energize ourselves walking around the museum.The most upscale restaurant in the museum is Bravo.Fortunately, we were seated very quickly even without a reservation.Fruits Bread was delicious. Soup was small in size.My salad was so-so. The price is too high.This one will be on my “never go back” list.We had dinner at The Capital Grill which Amy highly recommended.(Slide show)We made a reservation few weeks ago.The food was delicious.The price is high, but it was worth it.However, I thought the waiter was very rude.He was very pushy about recommending the wine.John ordered one glass and it was enough for him.I didn’t want to drink any alcohols, I was little tired and didn’t want get drunk.Amy cannot drink at all.I do understand the restaurants make huge profit from the alcohols sale.(The wine John had, was four time makeup compare to the market value.)It was not pleasant to be asked ordering the wine persistently and hearing the rude comment.I would like to go back to The Capital Grill, but at other locations.ボストン二日目はエミとボストン美術館で半日過ごしました。(スライドショー)入場料大人22ドル、大学生20ドル。でもエミはMIT(マサチューセッツ工科大学)の学生なので無料。現在はドガ展が開催されています。主に「ヌード」のスケッチが展示されていてどのように作品を完成させていったか理解できました。この美術館は印象派のコレクションが充実しているようです。(エジプトのコレクションも素晴らしいです。)「古代」、「ヨーロッパ」、「アジア、オセアニア、アフリカ」、「アメリカ」、「モダン」、「版画、素描、写真」、「染織、衣装」「楽器」と分類されていて館内は迷路のようです。全てを観て回るエネルギー補充のため早めのランチを取ることにしました。私は普段なら美術館内のカフェテリアで食事をしますが勉学に励んでいるエミにご馳走してあげたかったので美術館内で一番高級なレストランBravoでランチをいただきました。運良く予約なしでも直ぐにテーブルにつけました。食前に出されたフルーツブレッドは美味しかったです。賞を幾つか取った有名レストランらしいですがスープは$10もするのに量が少ないしどれも良い材料を使ってあるのに味は大したことはなかったです。ここは《二度と行かないだろうリスト》に載せました。夕食はエミのお薦めのステーキハウスThe Capital Grille(スライドショー)。金曜日の夜は混雑が予想されたので数週間前に予約をいれました。メインが40~50ドルでサイドディッシュが8~10ドル。高いですよね~。でもどの料理も美味しかったです。味、量ともに大満足。ただ、ウェイターのワインの薦め方が強引過ぎ。ジョンはワインを注文しましたがアルコールに弱いエミと疲れていた私はワインを飲みたくありませんでした。どこのレストランもアルコール類で儲けているのは知っています。(このお店のワインの値段は市価の4倍)でも飲みたがらない客にしつこくワインの注文を訊くのは感じが悪すぎます。(私がアルコール依存症から回復中の客だったら誘惑に負けていましたね~)さらに「ワインを飲まない女性客は皆嫌がる」などボソリと言うなんて礼儀がなさすぎます。(その一言で私は『絶対にワインを注文しないぞ~!』と決めました。)折角、料理が美味しかったのに残念。このレストランは他の都市にも出ているそうなので他の支店に行ってみたいです。