natto's blog

2005/10/22(土)09:44

テンペ(Tempeh)

納豆(8)

Have you ever eaten Tempeh, Indonesian fermented soybeans? ---- No, I haven't. I heard from a friend of mine the other day that you can get it at most of supermarkets lately. I didn't know that. They say it is popular now because it is introduced on TV and books. I didn't know that, either. (Like Natto, it makes the blood flow more smoothly and is good for health.) As a nattolover, I must try it, mustn't I? lol So I bought some today!! I will write about what it is like after I eat it. Knowledge (according to the web sites): *Natto is made by Natto bacteria. sticky and smelly (sticky and delicious in my words) *Tempeh is made by Tempeh bacteria. not sticky and not smelly. テンペ(インドネシアの納豆)って食べたことありますか?    ---僕はないです。 友達から聞いたんだけど、今スーパーで手に入るんだって。 知らなかったよ~。 最近は、テレビや本で紹介されて、人気があるらしいね。 それもしらなかったよ~。 (納豆みたいに、血液さらさら効果があるらしいね) こりゃ、nattoloverとして、食べないわけにいかないよね。(笑) で、きょう買っちゃった!! 食べたらまた、レポートするね。 知っ得(ネットから仕入れた情報): ★納豆は納豆菌で作る。ねばねばでにおいがある (僕のことばでは、ねばねばで香りが良い) ★テンペは、テンペ菌で作る。ねばねばがなく、におわない。

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