2005/10/22(土)09:44
テンペ(Tempeh)
Have you ever eaten Tempeh, Indonesian fermented soybeans?
---- No, I haven't.
I heard from a friend of mine the other day
that you can get it at most of supermarkets lately.
I didn't know that.
They say it is popular now because it is introduced on TV and books.
I didn't know that, either.
(Like Natto, it makes the blood flow more smoothly
and is good for health.)
As a nattolover, I must try it, mustn't I? lol
So I bought some today!!
I will write about what it is like after I eat it.
Knowledge (according to the web sites):
*Natto is made by Natto bacteria. sticky and smelly
(sticky and delicious in my words)
*Tempeh is made by Tempeh bacteria. not sticky and not smelly.
テンペ(インドネシアの納豆)って食べたことありますか?
---僕はないです。
友達から聞いたんだけど、今スーパーで手に入るんだって。
知らなかったよ~。
最近は、テレビや本で紹介されて、人気があるらしいね。
それもしらなかったよ~。
(納豆みたいに、血液さらさら効果があるらしいね)
こりゃ、nattoloverとして、食べないわけにいかないよね。(笑)
で、きょう買っちゃった!!
食べたらまた、レポートするね。
知っ得(ネットから仕入れた情報):
★納豆は納豆菌で作る。ねばねばでにおいがある
(僕のことばでは、ねばねばで香りが良い)
★テンペは、テンペ菌で作る。ねばねばがなく、におわない。