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南喜一朗@ Re:新年福袋ワイン会のご案内。(12/16) 7日と10日は料理もワインも違います。…
うまいーち@ Re:久しぶりにフランスに旅して来ます。(10/20) おっと。うらやましいです。 お気をつけて…

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マルゴー

2012/05/16
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カテゴリ:マルゴー

053.jpg

これは美味しいジスクールです。

フルボディと言う言葉が似合うワインでした。

適度な熟成感も出て来て今飲み頃です。枯れた良さが出るには15年は待つ必要があるでしょう。

色も深く濃く、このワインの味を物語っています。若い頃のジャーミーさは薄れて、酸も綺麗で飲んでいて楽しいワインです。

最近ハズレの無い、ボディーのしっかりしたワインを作っていると思います。

まあマルゴーらしさ・・華奢な感じは弱いですが、安心して買えるマルゴーのトップシャトーですね。

昔から人気があるのが頷けます。


 シャトー・ジスクール[2003](赤)

 

マルゴーのアペラシオンで3級の格付けを持つ一流のシャトーのスタッフが造る、テーブルワインとしては別格の味わい 』を持つワインです。

コミック『神の雫』に登場したアイテムの
ヴィンテージ違いが入荷しました!!

ワインは、品質もとても高く、濃く、凝縮された味わいです!



PP(WAポイント)91~94

公開媒体:ボルドー第4版
著者:ロバート・M.Jr. パーカー 飲み頃:now


 これはジスクールの偉大な成功作だ。この有名なシャトーが1960年代、1970年代に享受していた栄光を取り戻させたエリック・アルバダ・イェルヘルスマは並はずれた仕事を続けている。

 スタイルの点では1990年をしのばせる。

 2003年は、ブラックベリー、カシス、甘草、樹皮、土の特徴を持つセクシーな取り合わせが、層状になった、豪勢な、官能的なスタイルの中にある。幅のある、広がりのあるワインで、酸は弱く、ブドウの完熟感や強烈さは途方もない。すばらしいワインだ。

2000年の兄弟分(1975年以降で最上のジスクール)よりなおのこと良好なものとなるかもしれない。

予想される飲み頃:2007~2020年。

2003 Giscours

Wine Advocate #164
Apr 2006 Robert Parker 90 Drink: 2006 - 2021 $60-$99 (40)
Giscours should be taken seriously by consumers as the quality has been ratcheted up over the last 7-8 years. The deep ruby/purple-hued 2003 offers complex, evolved aromatics of wood smoke, chocolate, charcoal, black cherry jam, and cassis. Lush, medium to full-bodied, and broad, with low acidity, copious glycerin, and a layered, persistent finish (it lasts for 40+ seconds), this beauty can be drunk now or cellared for 15 years.

Wine Advocate #158
Apr 2005 Robert Parker (91-94) Drink: 2007 - 2020 $60-$99 (40)
A powerful, broadly textured offering, the 2003 exhibits an inky ruby/purple color in addition to a sweet nose of camphor, melted licorice, smoke, black cherries and cassis. It is dense, powerful, yet at the same time harmonious, elegant, and pure, with wonderful sweetness and a voluptuous mid-palate and finish. It requires cellaring, but it possesses the stuffing and power to last for 15-18 years. Anticipated maturity: 2007-2020.

Wine Advocate #152
Apr 2004 Robert Parker (91-94) Drink: 2007 - 2020 $60-$99
This is a great success for Giscours, and a continuation of the extraordinary work being done by Eric Albada Jelgensma who has been resurrecting this famous estate to the glory it enjoyed in the sixties and seventies. Reminiscent of the 1990 vintage stylistically, the 2003 is a sexy concoction of blackberries, cassis, licorice, tree bark, and earth characteristics offered in a layered, opulent, voluptuous style. Broad and expansive, with low acidity as well as tremendous ripeness and intensity, this stunning 2003 may be even better than its 2000 sibling (the finest Giscours since the 1975). Anticipated maturity: 2007-2020.







Last updated  2012/05/21 03:32:27 AM
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2012/05/15
カテゴリ:マルゴー


パヴィヨン・ルージュ・デュ シャトー・マルゴー [2008] 【750ML】

049.jpg

これ美味しいですね。

まあ13000円前後の価格をどう思うかですが・・・

昔の値段を知っていると高いと思いますが、それなりの価値はあると思います。

チョコレートやバニラの香りがあって、スケール感も大きく、果実味がタンニンを覆い隠して、実に甘いタンニンに感じます。

熟成した美味しさも楽しみですが、まだ果実がタンニンに勝っているこの時期に飲むのも良いと思います。閉じる前の今が飲み頃だと思います。

販売店資料より

カシスやプラムに、ローストのニュアンスのある樽の印象、若干、タバコのような、スーキーなニュアンスに、紫の花を思わせるような香りが香ります。

味わいは滑らかで、果実や紫の花の印象と、スモークやスパイスなどの樽のニュアンスが、まだ比較的全面に感じられるものの、この若さとしては、割とよく馴染んでいる印象です。

しなやかで細やかさのある質感と、主張が強すぎないタンニンが、今の段階から、マルゴーの品の良さを感じさせてくれるスタイルを生み出しています。

2008 Pavillon Rouge du Chateau Margaux

Wine Advocate #194
May 2011 Robert Parker 88 Drink: 2011 - 2026 $128-$438 (75)
The 2008 Pavillon Rouge didn't show quite as well as I had hoped, but is still an elegant, berry-scented, spicy, soft Pavillon Rouge with good depth, sweet tannins, and an attractive finish. It can be drunk now or cellared or 12-15 years.

Wine Advocate #182
Apr 2009 Robert Parker (90-92) Drink: 2009 - 2024 $128-$438
The second wine, the 2008 Pavillon Rouge du Chateau Margaux, represents 47% of the crop (keep in mind that 17% of the total crop was sold off in bulk), and is composed of 68% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot, and the rest mostly Petit Verdot with a tiny dollop of Cabernet Franc. It is a beautiful wine exhibiting classic purity along with red and black fruits intermixed with licorice, tobacco leaf, and floral nuances. Sweet, round tannins, and a lovely forward freshness suggest this stunning second wine should drink well young, yet last for 15+ years. .







Last updated  2012/05/15 05:08:10 AM
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2012/02/19
カテゴリ:マルゴー


1985 (750ml)シャトー・マルゴー 1985 (750ml) 95

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85の比較です。

何時もながらの味でした。

マルゴーは上品で良く出来たワインで飲み頃ですね。PP95点は高過ぎか・・・

素晴らしく滑らかなボルドーですね。貴賓を感じるワインでした。

何本も飲んでいますが、この瓶は状態は良い方だと思います。

杉系の香りが押し寄せて来ないのも品のうちですね。

1985 Chateau Margaux

Bordeaux Book, 4th Edition
Jan 2003 Robert Parker 95
Drink: 2003 - 2015 $475-$1374
Approaching full maturity, this beautifully sweet Chateau Margaux has a dense plum/purple color and a huge, sweet nose of black currants intermixed with licorice, toast, underbrush, and flowers. Medium to full-bodied with supple tannin and a fleshy, juicy, very succulent and multi-layered mid-palate, this expansive, velvety wine has entered its plateau of maturity, where it should remain (assuming good storage) for at least another 10-15 years. A very delicious, seductive, and opulent Chateau Margaux to drink over the next two decades. Anticipated maturity: Now-2015. Last tasted, 10/02.
 

Bordeaux Book, 3rd Edition
Jan 1998 Robert Parker 94
Drink: 1997 - 2010 $475-$1374
While not as powerful and concentrated as the 1986, 1983, or 1982, the 1985 Margaux is more charming and, at present, more complex than those more backward vintages. The color is a healthy dark ruby/purple. The seductive nose offers copious quantities of lavishly ripe black berry and cassis fruit intermixed with toasty oak and floral scents. This rich, expansive, and velvety-textured wine has developed more length, and additional flavor dimensions over the last several years. It has always been a remarkably approachable and enjoyable wine, but it appears to be taking on more character and quality than I ever imagined. It is one of the most delicious and seductively opulent Margauxs of the last two decades. I consistently underestimated this wine when young. It gets better every time I re-taste it, which happens with increasing frequency. Anticipated maturity: Now-2010. Last tasted 10/97.
    


Wine Advocate #88
Aug 1993 Robert Parker 91
Drink: 1993 - 2005 $475-$1374 (75)
The 1985 Margaux continues to age well and can be drunk with great pleasure. It is a lovely, seductive, medium-bodied wine with a gorgeous bouquet of toasty new oak, berry fruit, and violets. Rich, concentrated, supple, elegant, and graceful, the 1985 Margaux has turned out to be a beautiful wine that will evolve for at least another 15 or more years. Remarkably approachable and enjoyable to drink, for the next decade it will provide considerably more pleasure than the more ballyhooed and backward trio of 1986, 1983, and 1982. Anticipated maturity: Now-2005. Last tasted, 6/93.
    


Wine Advocate #84
Dec 1992 Robert Parker 92
Drink: 1995 - 2010 $475-$1374
Last Tasted 6/92

It appears I originally under-rated this vintage of Chateau Margaux, which is displaying more character, charm, and complexity than I first thought. The color remains a healthy dark ruby/purple, and the nose offers plenty of vanillin smoky new oak, as well as cassis and an intriguing floral component. In the mouth, the wine is medium-bodied with the tannins beginning to melt away. There are gorgeous levels of sweet black fruits, low acidity, and a long, lush finish. Not as forward as the 1985 Mouton-Rothschild, this wine is, however, evolving into a more interesting and complex example of Margaux than I initially expected. Anticipated maturity: 1995-2010.

 







Last updated  2012/02/23 03:24:06 AM
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2011/05/29
カテゴリ:マルゴー


1998 (750ml)シャトー・ジスクール 1998 (750ml) ・・・・・

これ普通に飲むと美味しいワインなのですが、今回は悲惨でした。

グランジに完全に押しつぶされました。

グランジの後に飲むと、全く気の抜けたダサい、安っぽいタンニンのワインに感じてしまいます。

止めとけばよかったですね。横綱に素人が・・・・みたいな感じです。

と言う事でこれ以上書きません。

2次会のプス・ドール94ヴォルネイもニコラ・ポテル85も美味しいのですが、何か違和感もあって感動出来ません。

グランジ後遺症ですね。

しばらく後遺症から抜けられないかも知れません。

赤ワインは2~3日止めておきましょう・・・・

 

 







Last updated  2011/05/29 09:32:42 AM
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2010/12/25
カテゴリ:マルゴー


フランスワインの女王ボルドー・メドック地区の最も高貴なるワイン!シャトー・マルゴー [1985] フランスボルドー赤ワイン【10%OFF・クール便・送料・代引き料無料】【smtb-MS】【smtb-TD】 CP95

実に女王の名にふさわしいワインだと思います。

飲み頃で旨味も強く、今飲んで最も美味しいマルゴーでしょう。

色は深く濃いガーネット、香りは杉、ブラックチェリー、ブラックベリー、なめし革、茸、インク、赤身肉、腐葉土、森の下草、味わいは豊かで濃密な果実味、余韻の綺麗な酸、優しいタンニン、旨味がたっぷりあって複雑さもあって、スケール感の大きな熟成感のあるワインです。

正に飲み頃だと思います。

09年

抜栓後は杉の香り、徐々に開いて来て、カシス、インク、土の香りが出てきます。色は濃くて深いガーネット色、太く濃密な果実味、柔らかくなって来たタンニン、余韻の綺麗な酸、スパイシーさもあって、絶好調に味の乗ったマルゴーです。タンニンのざらつきも無く、綺麗なビロードの様な喉越しと、トロッとした舌触りは正にマルゴーですね。

エレガントで理想とするシャトー・マルゴーの味だと思います。良いですよ。ここ3~4年間ぐらいが第1期飲み頃のピークでしょう。

1985 Chateau Margaux 

Bordeaux Book, 3rd Edition # B1
Jan 1998 Robert Parker 94 Drink: 1997 - 2010 $400-$1374
While not as powerful and concentrated as the 1986, 1983, or 1982, the 1985 Margaux is more charming and, at present, more complex than those more backward vintages. The color is a healthy dark ruby/purple. The seductive nose offers copious quantities of lavishly ripe black berry and cassis fruit intermixed with toasty oak and floral scents. This rich, expansive, and velvety-textured wine has developed more length, and additional flavor dimensions over the last several years. It has always been a remarkably approachable and enjoyable wine, but it appears to be taking on more character and quality than I ever imagined. It is one of the most delicious and seductively opulent Margauxs of the last two decades. I consistently underestimated this wine when young. It gets better every time I re-taste it, which happens with increasing frequency. Anticipated maturity: Now-2010. Last tasted 10/97.

Wine Advocate # 88
Aug 1993 Robert Parker 91 Drink: 1993 - 2005 $400-$1374 (75)
The 1985 Margaux continues to age well and can be drunk with great pleasure. It is a lovely, seductive, medium-bodied wine with a gorgeous bouquet of toasty new oak, berry fruit, and violets. Rich, concentrated, supple, elegant, and graceful, the 1985 Margaux has turned out to be a beautiful wine that will evolve for at least another 15 or more years. Remarkably approachable and enjoyable to drink, for the next decade it will provide considerably more pleasure than the more ballyhooed and backward trio of 1986, 1983, and 1982. Anticipated maturity: Now-2005. Last tasted, 6/93.


Wine Advocate # 84
Dec 1992 Robert Parker 92 Drink: 1995 - 2010 $400-$1374
Last Tasted 6/92

It appears I originally under-rated this vintage of Chateau Margaux, which is displaying more character, charm, and complexity than I first thought. The color remains a healthy dark ruby/purple, and the nose offers plenty of vanillin smoky new oak, as well as cassis and an intriguing floral component. In the mouth, the wine is medium-bodied with the tannins beginning to melt away. There are gorgeous levels of sweet black fruits, low acidity, and a long, lush finish. Not as forward as the 1985 Mouton-Rothschild, this wine is, however, evolving into a more interesting and complex example of Margaux than I initially expected. Anticipated maturity: 1995-2010. 







Last updated  2010/12/25 04:03:47 PM
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カテゴリ:マルゴー


シャトー・パルメ[1982]【smtb-T】 CP94

ここ数年毎年飲んでいるパルメの82です。

徐々に良い感じに味が乗って来ていると思います。

綺麗に作られたマルゴーらしいワインですね。

凄く上品で優美なワインです。

この瓶は若々しいですね。

色は深く濃いガーネット色、カシス、杉、濡れた黒土、茸、トリュフ、革、味わいは優しく舌をを包み込む果実味、余韻の綺麗な酸、厚みのあるエキス分、優しいタンニン、喉ごしの綺麗な、絹の様なボルドーです。

コンディションも最高でまだまだ若々しく、古酒感は全く感じません。

素晴らしいワインだと思います。

09年

色は深いガーネット色、香はカシス、プラム、杉、ハーブ、土、キノコ、味わいはエレガントな果実味、柔らかい酸、丸くなってもしっかりしているタンニン、柔らかい喉越しで、スルスルと喉に流れて行きます。実によいバランスの古典的ボルドーの良品だと思います。

08年

色は深いガーネット色、エッジに微妙にレンガがさして来ています。香はカシス、プラム、杉、ハーブ、味わいはエレガントな果実味、柔らかい酸、丸くなってもしっかりしているタンニン、柔らかい喉越しで、スルスルと喉に流れて行きます。実によいバランスの古典的ボルドーの良品だと思います。

1982 Palmer 
 
Wine Advocate # 129
Jun 2000 Robert Parker 89 Drink: 2000 - 2010 $180-$325
This wine has turned out far better than predicted. The 1982 has become more delineated and put on weight. The 1982 is a juicy, complex, Pomerol-inspired effort with abundant black cherry and black currant fruit presented in a medium to full-bodied, plump, straightforward style. Fleshy, fresh, and lively, it should be consumed over the next 7-10 years. 
 
 
Wine Advocate # 102
Dec 1995 Robert Parker 88 Drink: 1995 - 2005 $180-$325 (85)
The 1982 Palmer has turned out better than I had predicted. It has always been a loosely knit, diffuse, but flavorful wine with low acidity, and plenty of soft, ripe black fruits intermixed with scents of flowers and herbs. Sweet, generous, and fleshy, without much grip, this medium-bodied, fully mature wine should continue to drink well for another decade. Very charming and delicious! Tasted 6 times since bottling with consistent notes.

Bordeaux Book, 3rd Edition # B1
Jan 1998 Robert Parker 88 Drink: 1995 - 2005 $180-$325
The 1982 Palmer has turned out better than I had predicted. It has always been a loosely knit, diffuse, but flavorful wine with low acidity, and plenty of soft, ripe black fruits intermixed with scents of flowers and herbs. Sweet, generous, and fleshy, without much grip, this medium-bodied, fully mature wine should continue to drink well for another decade. Very charming and delicious! Last tasted 9/95

Wine Advocate # 88
Aug 1993 Robert Parker 88 Drink: 1993 - 2008 $180-$325
Although not an exceptional wine, the 1982 Palmer continues to score higher. While it has always been loosely knit and disjointed, it does display more concentration and richness than I thought. The wine exhibits a spicy, fruitcake-scented nose, low acidity, succulent, jammy fruit flavors, medium to full body, and a soft finish. Drinkable, yet unevolved aromatically, it will develop further and last longer than I predicted. It should be consumed over the next 10-15 years. Last tasted, 5/93. 







Last updated  2010/12/25 03:52:42 PM
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2010/12/24
カテゴリ:マルゴー

 014.jpg

パルメのセカンドは97までは「レゼルヴ・ド・ジェネラル」98から「アルタ・エゴ・ド・パルメ」と変わります。

マルゴーらしいジェントルなワインです。熟成感もあって良いワインだと思います。

色は深く濃いガーネット、香りはカシス、杉、湿った土、腐葉土、ハーブ、革、肉、錆、味わいは品の良い果実味、しっかりしたタンニン、柔らかい酸、複雑で厚みのあるワインです。

マルゴーは優しく地味なワインですが、飲み飽きしない正統派メルローの良さがありますね。

今となっては貴重なワインで手に入りませんね。







Last updated  2010/12/24 03:28:38 PM
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カテゴリ:マルゴー


シャトー・デュルフォール・ヴィヴァン[2003] 1978 CP92

マルゴーの2級格付けシャトーです。2級にしては低迷しています。最近金のエチケットは止めた様です。

カベルネの比率が高く、マルゴーと言うよりポイヤック的なワインです。

同じセラーで寝ていたワインですが、78のジスクールと比べると熟成感かあって古酒的なワインになる一歩手前の様な感じです。

色はやや薄めのガーネット色、香りは杉、カシス、茸、腐葉土、ハーブ、味わいは繊細でエレガントな果実味、余韻の綺麗な酸、柔らかいタンニン、綺麗に熟成したボルドーワインです。

繊細で余韻も長く重たいボルドーが苦手な方にも楽しんでもらえるワインです。







Last updated  2010/12/24 02:42:33 PM
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カテゴリ:マルゴー


★送料無料★[1978]シャトー・ジスクール/マルゴー(クール代別)【BD】 CP95

これは驚くべきワインです。

コンディション良過ぎですね。自宅地下セラーにプリムールで買って寝ていたワインです。

95より若々しいですよ。色も鮮やかでオレンジやレンガなど感じません。

なめし革の香りも素晴らしい!!良いですね。

そして複雑でスパイシーです。

30年以上経ったワインとは思えません。

色は深く濃いガーネット、香りはブラックベリー、ハーブ、なめし革、鞍・革、スパイス、胡椒、甘草、腐葉土、杉、実に多彩で豊潤な香りです。

味わいはマイルドでいながら力強いタンニン、豊潤な果実味、余韻の美しい酸、エネルギー感が強く、フレッシュ感もあって、複雑でスケール感のあるワインです。

久しぶりにボルドー飲んで感動しました。

販売店資料より 

1978 Giscours 

Bordeaux Book, 3rd Edition # B1
Jan 1998 Robert Parker 90 Drink: 1997 - 2008 $75-$200
The 1978 Giscours continues to offer delicious drinking. The color is a healthy, nearly opaque dark garnet. The wine reveals a fragrant bouquet of cedar, dried herbs, black fruits, earth, and spice. It is medium-bodied, with outstanding concentration, a sweet mid-palate, and enough acidity to provide focus. This spicy, surprisingly rich as well as ripe 1978 continues to age marvelously well in the bottle. It is fully mature, but capable of lasting. Anticipated maturity: Now-2008. Last tasted 10/97
 







Last updated  2010/12/24 04:18:14 AM
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カテゴリ:マルゴー


シャトー・ジスクール[1995]あす楽対応 CP93

実にジスクールらしいワインです。

マルゴー村のじゃじゃ馬と言うか、品の良い女性的なワインが多いマルゴーで最も、元気でスパイシーで力強いワインです。(他の村より大人しいのですが、あくまでもマルゴーとしてはの話です)

95と言う良年のワインですが、飲み頃感もあって美味しいです。ppポイントは85点と低いですが、良いですね。

色は深く濃いガーネット、香りは軽いヨウド香、ブラック・チェリー、プラム、甘草、黒土、革、味わいはフル・ボディーで軽いスパイスもあって、複雑さを持ったワインです。豊かなタンニンと、余韻の綺麗な酸、濃密な果実味、無駄なタンニンが十分落ちて適度な熟成感があって飲み頃のピークでしょう。

美味しい!!

販売店資料より 

マルゴー村の第3級ジスクールの偉大1995!
品種 カベルネ・ソーヴィニヨン55%、メルロー40%、カベルネ・フラン5%
味わい フルボディ:凝縮感のある力強さ、バニラのようなニュアンスの柔らかみ
シャトー・ジスクール[1995] 

しなやかな、ピクニック・スタイルのクラレットだ。相当な魅力はあるが、
深みや強烈さはない。やわらかで、十分な飲み頃になっている。

プラム/ルビー色をしており、草っぽい、西洋杉のようなノーズは
スイートチェリーやカラントを思わせる。
ミディアムボディで、スパイシーで、心地よい。

<ワイン専門家:ロバート・パーカー>
 
 
 
1952年にタリ家がこのシャトーを購入して以来、昔の栄光を取り戻すために、莫大な時間と資金がつぎこまれてきた。

現在ここはマルゴーのアペラシオンで、一番大きく重要なシャトーのひとつになっているだけでなく、そのワインも一番安定している。

(小学館:ボルドーワインベストセレクション)
<ワイン専門家:ジェームス・ターンブル>

1330年の文献にその名を残しているという、ボルドーでもとびきりの歴史あるシャトー。

アペラシオン、マルゴーでも最も南に位置しています。一時期荒れていたこのブドウ園は、1952年にタリ家が購入して、多くの時と資金を投入してマルゴーでも最大級、且つ品質の安定したシャトーに。

ジスクールのワインは深みのあり、年によってはかなり濃い色や、手応えのある凝縮感、たっぷりのタンニンによる筋肉質で豊かな組み立てが持ち味になっています。

最高峰マルゴーACの中でも、さらに屈指のシャトー! 

1995 Giscours 

Wine Advocate # 115
Feb 1998 Robert Parker 85 Drink: 2000 - 2010 $59-$102 (25)
An easygoing claret with plenty of crowd appeal, this dark ruby-colored 1995 exhibits roasted herb, meaty, black currant, and cherry fruit scents. Underbrush and herbaceousness are intertwined with ripe fruit on the palate of this medium-bodied, spicy, pleasant, soft wine with some tannin in the finish. It will be ready for prime time drinking after another 1-3 years of bottle age. Anticipated maturity: 2000-2010.
 
Wine Advocate # 104
Apr 1996 Robert Parker (86-88) Drink: 1996 - 2011 $59-$102
I thought Giscours was returning to the form it displayed in the mid to late seventies, but after tasting the 1994 and 1995 offerings I am not sure. The 1995 exhibits a deeper, nearly opaque purple color, a forward, open, sweet black-cherry, licorice, and earth-scented nose, ripe, full-bodied flavors, low acidity, and gobs of extract. This thick wine displays more power than direction or definition. If it takes on more character, it will merit a higher score, but if it drops its fruit and becomes less intense, as the 1994 did, expect a mid-eighties rating. In any event, the 1995 will be drinkable upon release and will last for 10-15 years.
All of the wines in this segment were tasted between March 19 and March 28 in Bordeaux. Most of the important wines from both the 1994 and 1995 vintages were tasted three separate times during my ten-day stay in Bordeaux.
 
 
Bordeaux Book, 3rd Edition # B1
Jan 1998 Robert Parker 87 Drink: 1996 - 2011 $59-$102
The 1995 exhibits a deep, nearly opaque purple color, a forward, open, sweet black cherry, licorice, and earth-scented nose, ripe, full-bodied flavors, low acidity, and gobs of extract. This thick wine displays more power than direction or definition. If it takes on more character, it will merit a higher score, but if it drops its fruit and becomes less intense, as the 1994 did, expect a mid-eighties rating. In any event, the 1995 will be drinkable upon release and will last for 10-15 years. Last tasted 3/96 







Last updated  2010/12/24 03:52:51 AM
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