ほどよく均整の取れたベリーA~マスカットベリーA2023(白百合醸造) Well-Balanced Berry A – Muscat Bailey A 2023 (Shirayuri Winery)(2)
テーマ:今日のワイン(6133)
カテゴリ:日本ワイン
![]() ![]() 中程度からやや濃いルビーの色調で、エッジは紫色のグラデーション。香りはチェリーやラズベリーなどの果実にオレンジの皮、バニラなどのニュアンス。 飲んでみると、心地よいクリーンな果実味とそれを受け止めるじんわりとした酸、穏やかなタンニン。香りにも味にも少しフォクシーなフレーバーがあるが、あまりそこを突き詰めると「角を矯めて牛を殺す」ことにもなりかねないので、このくらいでよいのかなぁとも思う。 二日目になると化粧っ気が薄れて、オレンジピールっぽい果実味が全面に出てくるようになった。 It shows a medium to slightly deep ruby hue with a purplish gradient at the rim. The nose offers nuances of cherries, raspberries, orange peel, and a touch of vanilla. On the palate, there is a pleasant, clean fruitiness supported by gentle acidity and soft tannins. Both the aroma and flavor carry a slight foxiness, but trying to suppress it too much might be like “killing the cow by straightening its horns.” At this level, it feels just right. By the second day, the make-up had worn off, and the orange-peel-like fruit character came forward more prominently. お気に入りの記事を「いいね!」で応援しよう
[日本ワイン] カテゴリの最新記事
|
|