7Up ケーキ
パーティーでこれを見たときにちょっとびっくりしました。昔黒人のおばあさんと一緒に暮らしていたときにもこれをたまに食べたことがあるのです。なぜ7Upケーキというかというとケーキの種に7Up(スプライトみたいな炭酸)をいれて焼くと中の炭酸がオーブンの中で膨らんで立派なケーキになるのです。そんなにすばらしくおいしいわけではないですが。なつかしいと思いました。7Upケーキ。フライドチキン。フルーツパンチ(ジュース)。これって黒人の文化なんだろうか、とふと思いました。ちなみにレシピはこんな感じ。3 cups sugar3 sticks (1 1/2 cup) butter (softened)3 cups flour3/4 cup 7up (lemon-lime soda)5 eggs2 tablespoons lemon flavoringOrange Glaze (optional):powdered sugarorange juicePreheat oven at 350 degrees. This cake works best in a bundt pan. Spray the pan with Pam or any nonstick cooking spray.On medium speed of electric mixer, combine 1 cup sugar with 1 stick of butter until both are creamy; repeat unitl all sugar and butter is used.Then beat in 1 cup flour and 1/4 cup 7up at a time until all flour and 7up is used.Beat in the eggs one at a time until the batter is completely smooth.Last add 2 tbsp lemon flavoring. Blend until smooth. Pour into prepared pan.Bake until toothpick comes out clean. Turn out of pan and place on a rack to cool.You can serve the cake plain or make a orange glaze by combining powdered sugar with enough orange juice until the consistency to pour over the cake. Once glazed sit it in the refrigerator to chill.