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カテゴリ:花見の日常
今日12月17日に発売された「Tokyo Walker」年末年始特大号に、花見の地元、練馬区のご当地グルメ、「練馬おろしスパ」が載せられていた。
この「練馬おろしスパ」は、練馬区の学校給食を基に、石神井公園にあるカフェ「yato cafe」がメニュー化したもの。大根おろしとシーチキン、揚げ茄子、納豆が載せられた和風テイストのスパゲッティ。 花見が小学生だった頃に給食で食べた”原作”には、揚げ茄子と納豆はなかったと記憶している。しかし、ご当地グルメブームの今、練馬区のご当地グルメがこうして雑誌に載せてもらえたとなると、嬉しいものだ。 他にも12月4日に東京駅にオープンしたレストラン街「グランスタ・ダイニング」や羽田空港の特集、埼玉県の「Saitama Soul S級グルメ」東武沿線スイーツ予告編、初詣に行きたい東京の神社特集もあり、僕の心を鷲掴みにした雑誌だった。 Today, December 17th, I got the latest issue of "Tokyo Walker", on which a local food in Nerima, Japanese taste spaghetti topped with grated Japanese radish, cooked tuna, cut and fried eggplant, and fermented soybeans. It is based on school lunch and you can eat it at a Cafe near Shakuji-koen Station named "yato cafe". When I was a primary school student, I ate it once or twice. But the original didn't have eggplant and soybeans. I'm happy at this magazine to introduce this local food. This magazine also has articles about "Gransta Dining" in Tokyo Station, Haneda Airport, sweets along Tobu Lines in Saitama Prefecture, shrines in Tokyo for visiting on New Year's Day. Those also attract me. お気に入りの記事を「いいね!」で応援しよう
最終更新日
May 17, 2020 06:50:29 PM
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