/// 9月から底引きが始まり、地元では甘海老より人気の猛者海老(もさえび) ///
9月からの湯村温泉の名物は「香住蟹」だけではありません。底引きが始まる山陰の海には、カレイ、ノドグロ、ハタハタ、ニギス、以外にえびの種類が獲れます。 甘海老(赤海老)、白海老、鬼海老そして幻の『猛者海老(モサエビ)』、地元で「ドロエビ、ガラエビ」と呼ばれる海老。ぷりぷりとした食感に強い甘みが特長で、漁師は甘海老よりも好んで食べます。半日もすれば頭部が黒くなるなど傷みが早く、ほとんどが地元で消費される幻の海老、刺身、塩焼、唐揚げなどが美味しいですよ。 また、『食べると元気になるエビ」の猛者海老、アミノ酸の一種「タウリン」が、肉100グラムあたり約160ミリグラムと一般的な甘エビの3.5倍もあり、姿だけでなく、この辺にも猛者といわれるところがありそうですね。9月から翌年5月までが漁期。このひょうきんな顔が、「リトル・マーメイド」のセバスチャンに似ています。The feature of Yumura-onsen from September, "Kasumi crab", just. Fluke, the NODOGURO, sandfish, NIGISU and outside can catch the Shrimp kind in a sea in the Sanin-area a where a bottom pull starts. Sweet shrimp (red shrimp), whiteshrimp, demon shrimp, "MOSA shrimp" of illusion and the shrimp called "mud shrimp and GARAEBI" locally. The sweetness strong in the food texture made resilience is the feature, and a fisherman eats more preferably than sweet shrimp. When also doing half day, such as a head becomes black, a sting is early,and most is consumed locally, and SASIMI, broil with salt and a food fried without coat are good. It's a fishing season from September to May of next year. This jocular face is similar to Sebastian of "Litle mermaid".