はじめてのインド料理(ミラ・メータ/文化出版局)
何年か前から図書館で何度も借りた本『はじめてのインド料理』をついに買ってしまいました。今日はその本から、ミートボールカレーを作ってみました。久しぶりに(高価な)サフランを買って、サフランライスにしたので、よりインド感が増しました。本を(ついに)買った理由は、絵本『インドのごはん』に出ていた"チャパティ(薄焼きパン)"のレシピに納得がいかなかったため。子ども用の絵本に本場の味を求めても・・・笑温暖化もすすみ、インドのようなスパイスたっぷりな食事が日本人にも必要かもしれませんし。それはともかく、近々、また休日の朝はチャパティを焼き、週末インドの母?となる予定です。凝り性はエイゴで(p_-)?monomania.-----------------------------------------------------------------Thursday, Augusut 30I read how to cook several Indian food. When one thinks of Indian food, curries are the first thing that come to mind, but I read that there is a lot more to Indian food than that. By the way, I cooked Meat Ball Curry tonight. It was really good. Indian Cooking uses a variety of spices. Tonight, I used Black Pepper, Cinnamon Stick, Saffron, Cumin Seed, Garlic, Ginger, Turmeric, Red Chilli Powder, Garam Masala.(no Coriander!) But It was not as hot as I thought. I want to try real Indian food some day.