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2024.02.24
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カテゴリ:食べ物

今日は炊飯器を使用してチャーシューを作ってみる
Today, I'm gonna cook Char Siu (Chinese roasted pork) by using a rice cooker!!

【材料】3人分
豚バラグロック肉 500g程度
ゆで卵 4個
生姜 15g
ニンニク 10g
酒 100ml
みりん 100ml
水 100ml
醤油 大さじ2と1/2
五香粉(ウーシャンフェン) お好みで※5ふり程度
最後にお好みではちみつをいれます 大さじ1

【Ingredients -3 servings- 】
about 500g (1.1 pounds) boneless pork belly
4 boiled eggs
15g (half ounce) ginger
a colve of garlic
¹/₂ cup Chinese rice wine
¹/₂ cup Mirin (Japanese rice wine)
¹/₂ cup water
2 and ¹/₂ tablespoon soy sauce
Chinese five-spice powder (Optional)
1 tabelspoon honey (Optional)


今回は卵がなかったので一つだけにしました
(Because I forgot to buy eggs, used only 1 egg at this time (>_<) )

上の材料には 豚バラと書いていますが
今回はロースを使用
我が家はバラ肉の油量が少し苦手なので
だいたいロースを使うんです
ということで

Also, I chose pork loin instead of pork belly.
My family don't like pork belly, so usually use it.
(Pork belly is too oily for us ((+_+) )






今回はこんな感じでロースをカットして炊飯器に入れます
Put these in a rice cooker (Like a picture below).


Pour water on it. (Check out to drip all meat on water!)
炊飯器に入れたお肉が全部つかるように水を入れます

Start a rice cooker!!
さてここで炊飯器一回目スイッチオン!


ココから豚ロースができるまでの間に
次の工程の準備 チャーシューのたれ作り

cook sauce during cooking pork

生姜15g
15g (half ounce) ginger


ニンニク 10g
a colve of garlic


酒 100ml
¹/₂ cup Chinese rice wine


みりん 100ml
¹/₂ cup Mirin (Japanese rice wine)


醤油大さじ 2と1/2
2 and ¹/₂ tablespoon soy sauce


水 100ml
¹/₂ cup water


はちみつを大さじ1
1 tabelspoon honey


そこに
五香粉(ウーシャンフェン)を5振り程度いれて
After that,
Add Chinese five-spice powder


かき混ぜて スタンバイ
Mix those. (Ready to dip porks)

炊飯器の 豚肉が一回目の炊飯完了したら
取り出して中のお肉だけ取り出し
先ほどの出しに入れます
After first time of cooking porks,
put out porks from rice cooker and drip with sausce which I made.
During dipping porks, wash rice cooker.
(Use it again after dipping porks.)


ゆで卵も一緒に投入!
そして一度洗った炊飯器の中へ再度投入

Don't forget to put boiled eggs together!!
Then, put those in rice cooker and start it again.


そしてもう一度炊飯スタート
この時点で 70分ほど経過
It has already passed about 70min. at this time.

炊きあがるのを待ちます
Wait to finish cooking... ٩( ''ω'' )و

完了
All done!!


ココでさらに40分ほど経過
合計 110分
中身は、、、、
40min. has passed more. (Spent about 110min. total)
How's going pork..??


こんな感じに美味しそうにできました
これを一旦冷まして味をしみこませます
2時間程度かな、、、
その写真がこれ
Looks delicious!!
Cool it down to infuse the flavor into it.
Maybe about 2 hours or some...??


油が固まって卵もいい色になって
お肉は非常に味がしみ込んで柔らかいです
Fat got separated and egg's color looks good!
Porks are pretty much tender and the flavor is into it enough!!

今回は
ソーキそば風味のきしめんに乗せて食べてみました
For this time,
Ate Char Siu with Kishi-men (like a Udon, one of the Japanese noodle).


やばいほどおいしいです!
これ110分の調理時間の内
ほとんどが放置
そして出来上がってからの味をしみこませる
冷却時間はあってもなくてもOK
凄く美味しいです

It was pretty much delicious!!
Spent about 110min. to cook, but I left it off most of time.
If you harry, need not to cool it down.
Maybe still pretty much delicious!

さらにソーキそば風味のきしめん
これも良かった
Kishimen was also good!

美味しい 炊飯器チャーシュー 
是非作ってみてください
Very delicious Char Siu!!!
Recommend to cook!!

愛知県碧南市ではこんなチャーシューが
ふるさと納税でありましたよ


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最終更新日  2024.03.02 09:28:34
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