|
テーマ:●食べた物の画像♪(86486)
カテゴリ:地球を歩くコツ
今は、2008年10月25日。 「元気をつけてあげよう」とラオス人が私を家に呼んでくれました。 奥さんの手料理です。 ウナギも小鳥もコオロギもとても上手に料理します。 奥さんが料理が出来ないものが一つあります。 蛇の料理です。 蛇料理は旦那さんの出番です。 台所で、生きた蛇をさばいて、鍋に入れてスープにします。 内臓も含めて入れます。 皮もついたままですので、食べるのにはなかなか勇気が要ります。 私は、すっぽんやあんこうの皮ですら苦手ですので、皮つきの蛇は…。 でも、御呼ばれした手前、おいしいおいしいと言ってかなりいただきました。 あまりおいしいと言ったのでもう一杯つがれてしまいました。 蛇の種類はわかりませんが、日本で食べたマムシに比べて、ずっと歯ごたえがあり、鳥のささみを思いっきり頑丈にしたような感じです。 【Bon appétit !】 揚子江(長江) Known in China as Chang Jiang, the Yangtze is the longest river in Asia and the third longest in the world. Originating in a mountain glacier on the eastern part of the Tibetan plateau, the river flows eastward and meets up with the East China Sea at Shanghai. Heavily traveled and highly polluted, the Yangtze is home to at least two endangered species: the Chinese Alligator and the Chinese Paddlefish(ハシナガチョウザメ). In 2007 fears were expressed that China's Finless Porpoise(鼻先が丸いイルカ、スメナリ), known locally as the jiangzhu or "river pig", might follow the baiji, the Yangtze river dolphin, into extinction. The baiji was declared functionally extinct in 2006. 【送料無料】『国内産21雑穀米(300g)』白米と一緒に炊くだけで栄養たっぷりのご飯♪もちもち、... お気に入りの記事を「いいね!」で応援しよう
[地球を歩くコツ] カテゴリの最新記事
|