Photos show the situation of rice field in Saitama City on August 19, 2023. The colour of rice has been becoming yellowish. You cannot wait the time of harvesting, can you?. 写真は、今朝のさいたま市荒川河川敷の稲作の様子です。かなり色づいてきました。収穫が楽しみです。
今年の作柄がどうなるのか、美味しいお米がとれるのか楽しみです。埼玉県には、「彩のかがやき」という品種があり、これが、他のどの品種よりも美味しいので驚きます。「彩のきずな」という品種もあり、これも同様に他のどの品種より美味しいです。今年も収穫が楽しみです。
令和5年産水稲の早期栽培の作柄は、徳島県及び宮崎県で「平年並み」、高知県及び鹿児島県で「やや不良」が見込まれ、沖縄県の第一期稲の作柄は、「平年並み」が見込まれる(7月15日現在)と発表されていますが、他の地域はどうなることでしょうか、楽しみです。
【Bon appétit !】
The taste of Sainokagayaki rice is due to its strong stickiness and moderate graininess when cooked, followed by its softness and a slightly sweet taste that fills the mouth followed by Umami. The taste of rice is related to protein and amylose (a type of starch). Sainokagayaki has a relatively low protein content, which makes its flavor stand out. It also has a moderate aroma, making it perfect for delicate Japanese cuisine.
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